Vendade Arakaste kinnisvaraimpeerium paisub

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EfTEN Capitali tegevjuhi Viljar Arakase sõnul soodustavad madalad intressid kinnisvaraäri laienemist, aga selline olukord ei kesta kaua.
EfTEN Capitali tegevjuhi Viljar Arakase sõnul soodustavad madalad intressid kinnisvaraäri laienemist, aga selline olukord ei kesta kaua. Foto: Sander Ilvest

Praegu kuulub EfTEN Capitali kolmele kinnisvarafondile  26 väga erinevat ärikinnisvaraobjekti: kaubanduskeskused, büroohooned, hotellid, logistika- ja tootmishooned. Suurem osa omandatud objektidest asub Eestis, kuid viimasel ajal on aktiivselt tegutsetud ka Lätis ja Leedus. Ettevõte valitseb kolme kinnisvarafondi, mille kogumaht on veidi üle 350 miljoni euro. Näiteks teise samba pensionifondidest on suurema mahuga vaid kolm.

EfTEN Capitali suurimad aktsionärid on Viljar Arakas, Tõnu Uustalu ja Viljari vend Arti Arakas. Peale nende kuulub aktsionäride ringi mitu ettevõtjat, näiteks Hannes Tamjärv, Olari Taal ja Jaan Pillesaar.

Üldiselt on kinnisvarafondid kinnised, mis tähendab, et sinna investeerida saavad väga vähesed inimesed, kes on enamasti ühel või teisel moel seotud nende ettevõtete omanike ja juhtidega, aga ka mitmesugused investeerimis- ja pensionifondid. Tavainimestele oli kinnisvarafondidesse investeerida keeruline, et mitte öelda sama hästi kui võimatu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles