A. Le Coqile võidab turgu staažikas marketingitiim

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Noop
Tarmo Noop Foto: Pm

Õlletehase juhataja Tarmo Noop (42) usub, et ettevõtte marketingitiim on tugevam, kui selle liikmed on töötanud koos pikemat aega.

«Mina ja turundusjuht Katrin Vernik oleme töötanud A. Le Coq’is juba ligi 13 aastat. Varsti võib hakata end tööjuubilarina tundma,» ütles Noop intervjuus Best Marketingile.

Noobi sõnul on A. Le Coq saavutanud Eestis suurima turuosa, ning üheks faktoriks on siin personali stabiilsus. Samas kui peakonkurent Sakut on pärast Cardo Remmeli taandumist juhtinud palju eri rahvusest juhte, ühel viieaastasel perioodil koguni viis erinevat juhti.

Noobi arvates tekitab juhtide vahetus töötajates vajaduse kohaneda uute tuulte ja nägemustega.

Noop põhjendab stabiilsuse olulisust inimestevahelise keemiaga, mis on tuntav marketingitiimi ühisaruteludel ja ajurünnakutel. «Kogu aeg inimesi vahetades seda keemiat ei teki,» sõnab Noop.

A. Le Coq on olnud üsnagi haruldane klient ka reklaamiagentuuridele, sest pole aastate jooksul agentuuri vahetanud, jäädes truuks agentuurile Taevas.

«Meil on praeguseks nii hea klapp, et püüame õhust mõtteid ja lõpetame teineteise pooleliolevaid lauseid,» rääkis Noop marketingitiimi tööst, kuhu kuuluvad lisaks firma võtmedivisjonide juhtidele ka reklaamiagentuuri inimesed.

Noop ei pelga, et reklaamiagentuuril võiksid ideed otsa saada. «Me ei ootagi agentuuri poolt ideid kandikul. Ideed sünnivad koostöös ühise laua taga. Marketingitiimi eesmärk on leida sünergias ideid, mis ei ole veel ühegi inimese peas,» ütles Tarmo Noop Best Marketingile.

Saku ja A. Le Coq kuuluvad mõlemad Õlletootjate Liitu, mis aegajalt avaldab infot Eesti õlleturu jagunemise kohta. Liidust öeldi E24-le, et praegu on keeruline hinnata üheselt õlleturu jagunemist tootjate vahel. Üks põhjus selleks on näiteks kohalike tehaste allhanketööd oma omanikfirmadele.

 

 

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles