Brüsseli plahvatused räsivad reisisektori aktsiaid

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Frankfurdi börsi maakleritesaal.
Frankfurdi börsi maakleritesaal. Foto: Michael Probst / AP

Tänased plahvatused Brüsselis viisid enamiku Euroopa aktsiaturgudest kergesse langusesse; enim said pihta reisisektori – hotellide ja lennufirmade – aktsiad.

Samal ajal aktsiaindeksite langusega läksid tõusule turvalisemateks investeeringuteks peetavad riigivõlakirjad ja väärismetallid, eriti kuld, vahendas Reuters.

STXP (STOXX Europe 600 Travel & Leisure), Euroopa reisisektorit kajastav aktsiaindeks on seni suurim langeja, olles lõunaks 2,4 protsenti miinuses. Suurimad langejad Euroopa börsidel olid lennufirmade Ryanairi, ja Easyjeti ning hotelliketi Accor aktsiad.

«Sündmused, mida nägime Brüsselis täna hommikul, panevad inimesi teist korda kaaluma riskide võtmise soove,» ütles Reutersile Michael Hewson, CMC Marketsi peastrateeg. «Arvestades ka lihavõtete lähedust ei ole inimestel erilist soovi panna turgudele raha juurde. Kui midagi, siis pigem võtavad nad raha välja.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles