Ärimehed maksavad Hiina liidritega kohtumiseks suuri summasid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebooki juht Mark Zuckerberg ja Alibaba juht Jack Ma Hiina Arengu Foorumil.
Facebooki juht Mark Zuckerberg ja Alibaba juht Jack Ma Hiina Arengu Foorumil. Foto: AP / Scanpix

Sel nädalavahetusel toimuv Hiina Arengu Foorum (China Development Forum) võib olla kõige tähtsam majanduskohtumine, millest sa kunagi kuulnud ei ole.

Ettevõtete juhid Facebookist Rio Tintoni koos tippakadeemikute ja poliitikutega kogunevad Pekingisse üritusele, kus loodetakse kohtuda Hiina riigi liidritega, kirjutab AFP.

Osalejaid kutsutakse üles tegema «annetusi», mis lekkinud dokumentide kohaselt algavad ühest miljonist jüaanist ehk 155 000 dollarist. Kolme miljoni jüaani eest on ettevõtjatel võimalus pealkirjastada üks paneeldiskussioon ja «esitada rääkijate kandidatuure».

Annetused lähevad «relevantsete uurimisprojektide rahastamiseks ja konverentsi administratiivkulude katmiseks». Üritust organiseerib Hiina Arengu-uuringute Fond (CDRF), mis on üks Hiina kommunistliku partei planeerimisagentuuridest.

Arutelu alla tulevad ka teised annetusviisid, seisab dokumendis, ning ühe üritusel osalenu sõnul saab rohkem makstes võimaluse istuda tähtsatele juhtidele lähemal.

Foorum toimub juba 17ndat korda järgnedes alati Hiina rahvapartei aastakongressile. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles