Raudteeblokaad muserdab vene ärimeest

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Oliver Matkur/Postimees

Venemaal Kingissepas ja Peterburis ekspordi-impordiga tegelev ettevõtja Vadim Fedorov on pronksiööst tuleneva majandusblokaadi tõttu kaotanud miljoneid kroone ja ootab pikisilmi Eesti-Vene suhete soojenemist ning raudteetranspordi taastumist.


Fedorov on kümme aastat vahendanud Eesti ja Venemaa vahel raudteitsi kaupu. Kui veel eelmise aasta esimesel poolel vedas Fedorov iga kuu Eestisse umbes sada raudteevagunit Venemaa metsamaterjali, saematerjali, väetiste ja muuga, siis tänavu juulist on raudteetransport tema jaoks täielikult lõppenud, kirjutab

Äripäev

.

See tähendab, et Venemaale jääb tal iga kuu Eestist saatmata sada vagunitäit kergplokke, kuivsegusid ja muud ehitusmaterjali, mille järele ehitusturg Peterburis lausa röögib. «Meie müügiesindajad Peterburis ei saa nõudlust rahuldada, sest meil pole logistiliselt võimalik nõutud kaupu kohale vedada,» laiutab Fedorov käsi.

Fedorov tõdeb, et tegelikult on ta juba aastaid olnud justkui kahe tule vahel. «Mu pikaajalised ärisuhted Eestiga ja see, et mul on Kingissepas ehitusmaterjaliladu, mida rahvas kutsub Eesti poeks, ei tekita kohalikes poliitikutes minu suhtes kõige paremaid emotsioone,» tunnistab iga nädal vähemalt paar päeva Eestis viibiv Fedorov. «Samas ootan ma, et Eesti valitsus võtaks midagi ette kaubandussuhete normaliseerimiseks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles