Tallinki suuromanik ostis juurde 10,4 miljoni eest aktsiaid

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki laev Superstar
Tallinki laev Superstar Foto: SCANPIX

Tallinki suuruselt teine aktsionär, Baltic Cruises Holding on ostnud börsivälise tehingu käigus 14,08 miljonit laevafirma aktsiat, mis moodustab kaks protsenti ettevõtte aktsiatest, selgub Finantsinspektsiooni andmetest. Tehingu väärtus oli 10,4 miljonit eurot.

Lisaks on ostnud Tallinki nõukogu liige Lauri Kustaa Äimä börsiväliselt turult 400 000 ja temaga seotud investeerimisfond UAB D Investiciju Valdymas samuti 400 000 Tallinki aktsiat.

Kõigi kolme tehingu hind oli 74 senti aktsia, mis on 20 protsenti aktsiate börsihinnast odavam.

Eile teatas Tallink, et varahaldusfirmale Genesis Asset Managers kuuluvate aktsiate osalus on kukkunud 3,37 protsendile. Varem on ettevõte teatanud, et neile kuulus 9,96 protsenti Tallinki aktsiatest.

Eelmise aasta detsember teatas Tallinki suurim aktsionär, investeerimispank Infortar ostis börsivälise tehinguga 13,5 miljonit Tallinki aktsiat. Ka tolle tehingu hinnaks oli 0,74 eurot väärtpaber, mis tegi koguhinnaks 10 miljonit eurot.

Baltic Cruises Holding ilmus Tallinki omanikeringi 2012. aasta detsembris, kui omandas kõik Citigroupile kuulunud 52,5 miljonit aktsiat, lisaks müüsid osa oma osalustest suuromanikud Infortar, investeerimisfond Amber Trust ja investeerimisfond Firebird.

Baltic Cruises Holding on registreeritud Kaimani saarele aadressiga Maples Corporate Services Limited PO box 309 Ugland House, Grand Cayman.

Täna pärastlõunal teatas Tallinik, et Baltic Cruises Holding on suurendanud oma osaluse laevafirmas 18,06 protsendini ning Baltic Cruises Investment'i nimeline firma omab 2,09 protsenti aktsaitest. Mõlema ettevõtte üle omab kontrolli firma nimega TRG Allocation Offshore, kellel on seega kokku 20,15 protsenti Tallinki aktsiatest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles