Sanktsioonidealune Sberbank lisab nõukokku Soome ekspeaministri

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esko Aho aastal 2003 toonaselt Eesti presidendilt Arnold Rüütlilt Maarjamaa Risti vastu võtmas.
Esko Aho aastal 2003 toonaselt Eesti presidendilt Arnold Rüütlilt Maarjamaa Risti vastu võtmas. Foto: Peeter Langovits

Ukraina-vastase agressiooni tõttu sanktsioonide alla kuuluv Venemaa suurim kommertspank Sberbank tahab oma nõukokku valida ka Soome peaministri aastatel 1991-1995 Esko Aho.

Sberbanki nõukogu arutas täna 27. mail toimuvale aktsionäride koosolekule esitatavaid nõukogu liikmete kandidaate. Kandidaatide seas on ka Soome ekspeaminister Esko Aho.

«Meile on suur au, et teda esitatakse nõukokku,» ütles Soome rahvusringhäälingule panga president German Gref. «Esko Aho on väga austusväärne inimene, kel on palju mõjuvõimu. Tal on olnud palju kokkupuuteid ka high-tech turgudega.»

Aho on praegu Soome-Vene kaubanduskoja president ja ka konsultatsioonifirma East Office nõukogu esimees. East Office on Soome 24 suurettevõtte omanduses firma, mille ülesanne on idasuhteid arendada ja informatsiooni hankida.

Sberbank on Venemaa ja ühtlasi Ida-Euroopa suurim kommertspank. Panga aktsiatest kuulub 50 protsenti pluss üks Venemaa keskpangale. Panga aktsia on noteeritud ka Moskva börsil.

Sberbank kuulub nii Euroopa Liidu kui ka USA sanktsioonide aluste ettevõtete nimekirja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles