Elering plaanib maksta riigile 31 miljonit eurot dividende (5)

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eleringi juht Taavi Veskimägi
Eleringi juht Taavi Veskimägi Foto: SCANPIX

Ehkki Eleringi eelmise aasta käive kahanes veidi alla kahe protsendi ning kasum kukkus 38 protsenti, loeb Elering ise möödunud aastat ajaloo parimaks ning lubab riigile maksta dividende 11 miljonit eurot rohkem kui möödunud aastal.

Elering teatas pressiteate vahendusel, et tulusid mõjutas gaasi ülekandeteenuse tulude lisandumine ja elektrienergia piiriülese ülekandevõimsuse oksjonitulu arvestuspõhimõtete muutmine. Kasumile avaldas mõju möödunud aastal välja makstud dividendide tulumaks.

Eleringi müügitulukahanes 1,8 protsenti 127 miljoni euroni, muud äritulud kasvasid 3,8 miljoni euro võrra 5,4 miljoni euroni. Ettevõtte kasum kukkus 38 protsenti 25,1 miljoni euroni.

«Eleringi 2014. ja 2015. aasta tulemuste mehhaaniline võrdlus ei anna terviklikku pilti ettevõtte finantstulemuste muutusest. Aasta 2014 esimeses pooles sisaldasid Eleringi käive ja kasum enam kui 15 miljoni ulatuses ülekandevõimsuse oksjoni tulu. Möödunud aastal suunasime sama tulu, kokku 29 miljonit eurot, ülekandevõimsuse tugevdamise fondi, mille tulu kasumiaruanne ei kajasta. Kui aastaid samadel alustel võrrelda, oli nii tulu kui ka kasum mullu suuremad kui 2014. aastal,» kommenteeris Eleringi kommunikatsioonijuht Ain Köster.  

Eleringi hallatava elektri ülekandevõrgu töökindlusnäitajad olid Eleringi juhatuse esimehe Taavi Veskimägi sõnul möödunud aastal läbi aegade parimal tasemel. «Tarbijatele jäi aasta jooksul edastamata üksnes 10 megavatt-tundi energiat, mis on ligikaudu ühe kodumajapidamise aastane energiatarbimise maht, võrrelduna enam kui kaheksa teravatt-tunnise ülekantud energia kogusega Eesti energiatarbimise katmiseks. Väljalülitumisi oli möödunud aastal elektri ülekandevõrgus vaid 133, mis on samuti ajaloo madalaim näitaja,» selgitas Veskimägi pressiteate vahendusel.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles