Konkurentsiamet andis Infortarile loa Eesti Gaasi omandamiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Infortari juht Ain Hanschmidt gaasiäri plaane tutvustamas.
Infortari juht Ain Hanschmidt gaasiäri plaane tutvustamas. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Konkurentsiamet otsustas anda AS Infortar tütarettevõttele Trilini Energy OÜ loa osta nii Fortumi osalus AS-is Eesti Gaas kui ka jätkata ülejäänud aktsiate omandamisega.

"Konkurentsiametilt kinnituse saamine võimaldab meil alustada sisulist tööd Eesti Gaasi arendamiseks ning selle kujundamiseks laiapõhjaliseks kodumaise kapitaliga energeetika ettevõtteks," ütles valdusettevõtte AS Infortar juhatuse esimees Ain Hanschmidt pressiteate vahendusel.

"Sarnaselt Fortumile oleme aktsiate ostupakkumise teinud ka Gazpromile ja Itera Latvijale ning ootame nende vastust lähikuudel, seejärel teeme samad pakkumised ka teistele aktsionäridele," sõnas Hanschmidt.

Trilini Energy sõlmis 23. veebruaril Fortum Heat and Gas OY-ga lepingu AS-is Eesti Gaas 51 protsendi suuruse aktsiapaki ostuks. Trilini Energy on teinud ostupakkumise ka Eesti Gaasi 37 protsendi aktsiatest omavale Gazpromile ja 10 protsendi aktsiat omanikule Itera Latvijale. Väikeaktsionärid omavad Eesti Gaasis 1,57 protsendi suurust osalust.

Valdusettevõte Infortar AS omab Eesti Gaasi omandamiseks loodud Trilini Energys 57 protsendi suurust osalust. Lisaks Infortarile kuuluvad ettevõtte omanikeringi AS-i Eesti Gaas pikaajaline juhatuse ja nõukogu liige Aarne Saar, Latvijas Gaze nõukogu aseesimees Juris Savickis ning transiidiettevõtja Viktor Golinski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles