Eesti Interneti SA pole domeenide ametlik haldaja?

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

MTÜ Eesti Interneti Kogukond veebiküljel kirjutatakse, et Eesti Interneti Sihtasutus ei ole .ee domeenide ametlik haldaja.


Veebiküljel seisab, et .ee domeenide haldamine on endiselt KBFI (Keemilise ja Bioloogilise Füüsika Instituut) käes.

Kogukond küsis hiljuti ka IANA (Internet Assigned Numbers Authority) käest järgi ning IANA kinnitas: nemad ei ole Eesti Interneti Sihtasutusele (EIS)  .ee domeenide haldamise volitust andnud.

Kogukond küsis hiljuti ka KBFI käest järgi ning direktor Raivo Stern ei suutnud meenutada ühtegi dokumenti millega KBFI oleks .ee domeenide haldamise andnud Eesti Interneti Sihtasutusele.

«Kogukonnal on tekkinud täiesti õigustatud küsimus: kes siis lõppude lõpuks andis EIS-ile volituse .ee domeene hallata? Ainukesed kaks asutust, mis oleksid võinud seda teha, ei ole seda endi sõnul teinud,» seisab MTÜ veebiküljel.

«Kui tõesti EIS-il mingit volitust kustutamiseks ega muudeks tegevusteks ei ole, siis on ju tegu lihtlabase katuse pakkumisega, mis peaks teoorias käima Eesti politsei pädevusse.»


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles