Starmani väikeaktsionär kaalub ise ettevõtte väljaostmist

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Starmani auto.
Starmani auto. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

11 protsenti Starmani aktsiatest omav väikeinvestor Indrek Kuivallik kinnitas Postimehele, et kaalub eelisostuõiguse kasutamist ettevõtte enamusosaluse ostmisel Rootsi erakapitalifirmalt.

Esmaspäeval avalikustati suurtehingu plaan, mille käigus müüks Rootsi investeerimisfirma East Capital Explorer oma 62-protsendilise osaluse ettevõttes Starman USA erakapitalifirmale Providence Equity. Tehingu hind oleks ligikaudu 81 miljonit eurot, millele lisanduks täiendavalt kuni 5 miljonit eurot 2017. aastal.

Lisaks tegi Providence vähemusaktsionäridele ehk Peeter Kerni pärijatele (26 protsenti aktsiatest) ning Indrek Kuivallikule (11 protsenti aktsiatest) pakkumise aktsiate müügiks Providence’ile samadel tingimustel, nagu pakutakse East Capital Explorerile.

Vähemusaktsionäridel on aga eelisostuõigus osta East Capital Explorerile kuuluvad aktsiad samadel tingimustel, nagu on tehinguga pakutud suuromanik ECEXile. Juhul kui vähemusaktsionärid ei kasuta oma eelisostuõigust ega müü oma aktsiaid Providence’ile mõnel teisel moel, on nad kohustatud müüma oma aktsiad ostjale tulenevalt olemasolevast võõrandamiskohustusest (nn «drag-along» põhimõte).

Väikeaktsionär Indrek Kuivallik kinnitas Postimehele, et nad tõepoolest kaaluvad eelisostuõiguse kasutamist. Samas lisas ta, et ei saa praegu rohkem pooleliolevat müügiprotsessi kommenteerida.

Postimehele teadaolevalt on East Capital Explorer pidanud Starmani müügiläbirääkimisi juba pool aastat ja laua taga on olnud ka mitmed väga tuntud erakapitalifondid nagu näiteks KKR. Tõenäoliselt on Kuivallikul samuti plaanis teha pakkumine mõne fondi abiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles