Nordea langetas Eesti majanduse kasvuprognoosi kahele protsendile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordea panga peaökonomist Tõnu Palm.
Nordea panga peaökonomist Tõnu Palm. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Nordea langetas kevadises majandusprognoosis Eesti tänavuse majanduskasvu ootuse detsembrikuiselt 2,7 protsendilt kahele protsendile; järgmise aasta hinnang langes 0,2 protsendipunkti 2,7 protsendile.

«Nõrga välisnõudluse tõttu on Eesti viimase kahe aasta keskmine kasvumäär olnud keskmised kaks protsenti,» kirjutas Nordea Eesti peaökonomist Tõnu Palm prognoosis.

Palmi sõnul on Eesti riigivõlg on stabiilne ning majandus on heas tasakaalus. Samas märkis ta, et investeeringute maht on allpool pikaajalist keskmist ning liialt madal.

Tarbijahinnaindeksilt ootab Nordea tänavu 0,2-protsendilist kasvu, kusjuures detsembris prognoosis pank veel koguni kaheprotsendilist inflatsiooni. Järgmise aasta inflatsioon peaks panga hinnangul olema 2,6 protsenti.

Töötuse määr peaks Nordea hinnangul tänavu olema 6,3 protsenti, mida on 0,2 protsendipunkti enam kui detsembrikuises majandusprognoosis. Järgmisel aastal peaks töötus olema 7,1 protsenti.

Palgakasvu hindas pank sel aastal 4,6 ja järgmisel aastal 5,7 protsendile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles