Leht: pank ostis Wikileaksi kartuses domeeninimesid kokku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bank of America tegevjuht Brian Moynihan.
Bank of America tegevjuht Brian Moynihan. Foto: SCANPIX

USA suurim pank Bank of America on väidetavalt lasknud kokku osta üle 300 veebisaidi aadressi, mis halvustavad ettevõtte tippjuhte, lootuses, et see kaitseb neid tulevikus pahatahtlike inimeste eest.

Financial Times kirjutab, et domeeninimed ostis kokku San Francisco ettevõte MarkMonitor, mis varjab suurte korporatsioonide nimesid. Muu hulgas registreeti domeenid nagu www.brianmoynihansucks.com ja www.brianmoynihanblows.com. Brian Moynihan on Bank of America tegevjuht.

Wikileaksi asutaja Julian Assange on ähvardanud oma veebisaidi järgmise suure paljastusena avaldada dokumente, mis valmistavad piinlikkust mõnele suurele USA pangale. FT teatel peetakse kõige tõenäolisemaks kandidaadiks just Bank of Americat.

Kuigi selles, et ettevõtted ostavad kriitikute ennetamiseks domeeninimesid kokku, pole midagi tavatut, on nii suure hulga registreerimine ekspertide sõnul ebaharilik. Samuti ei ole levinud see, et firmad ostaksid konkreetsete isikute vastaseid aadresse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles