Suurtehing lükkab Starmani ameeriklastele (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Starman
Starman Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Rootsi investeerimisfirma East Capital Explorer teatas, et on jõudnud põhimõttelise kokkuleppeni kaabeltelevisiooni ja internetiühenduse pakkuja Starman Grupp müügis USA erakapitalifirmale Providence Equity.  

Pressiteate kohaselt on tehingu hind ligikaudu 81 miljonit eurot, millele lisandub täiendavalt kuni 5 miljonit eurot 2017. aastal.

East Capital Exploreri väite kohaselt teenis fond väljumistulu vähemalt 35 miljonit eurot.

Tegemist on ühe suurima viimaste aastate jooksul Eesti ettevõtluses toimunud tehinguga.

East Capital Explorer omandas 51-protsendilise osaluse Starmanis 2013. aastal. Tehingu hinnaks oli toona 84 miljonit eurot. 2015. aasta veebruaris tegi East Capital Explorer Starmani täiendava investeeringu, millest saadud vahenditega omandas Starman Leedu ettevõtte Cgates ja rajas seeläbi esimese ülebaltikumilise kaabeltelevisiooni- ja internetiteenuste pakkuja. Omakapitali tehtud kahe investeeringu kogumaht oli 46 miljonit eurot.

„Starman Grupp on viimastel aastatel meie koduturul Baltikumis East Capital Exploreri toel intensiivselt kasvu ja laienemisse panustanud. Oleme pühendunud sellele, et pakkuda klientidele innovatiivseid ja kõige tänapäevasemaid telekommunikatsiooni- ning meelelahutuslahendusi. Oleme veendunud, et enam kui 25-aastase telekomisektori investeerimiskogemusega finantsinvestori lisandumine suuromanikuna Starman Grupi aktsionäride ringi aitab meil jätkata innovatsiooni Läänemere regiooni telekomiäris ning siinsel turul kasvada,” ütles Starman Grupi juhatuse esimees Aivo Adamson pressiteate vahendusel. Lisakommentaari ei soovinud välismaal puhkusel olev Adamson anda.

Lisaks teeb Providence vähemusaktsionäridele pakkumise aktsiate müügiks Providence’ile samadel tingimustel, nagu pakutakse East Capital Explorelile.

Vähemusaktsionäridel on eelisostuõigus osta East Capital Explorerilie kuuluvad aktsiad samadel tingimustel, nagu on tehinguga pakutud ECEX-ile. Juhul kui vähemusaktsionärid ei kasuta oma eelisostuõigust, ega müü oma aktsiaid Providence’ile mõnel teisel moel, on nad kohustatud müüma oma aktsiad ostjale tulenevalt olemasolevast võõrandamiskohustusest (nn „drag-along” põhimõte).

Äriregistri andmetel kuulub 26 protsenti Starmani aktsiatest ettevõtte asutaja Peeter Kerni pärijatele ning 11 protsenti ettevõtte kaasasutaja Indrek Kuivallikule.

Providence Equity on 1989. aastal asutatud USA erakapitalifirma, mis on keskendunud investeerimisele peamiselt meedia, kommunikatsiooni, haridus- ja infotehnoloogiaettevõtetesse. Alates loomisest on fond investeerinud enam kui 150 ettevõttesse

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles