MKM: Rail Balticu projekt on graafikus (3)

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rail Baltic.
Rail Baltic. Foto: eskiis

Eelmisel nädalal teatasid 16 Harju- ja Raplamaa elanikku ja kaks külaseltsi, et vaidlustasid Tallinna Halduskohtus Harju maavanema poolt eelistatud Rail Balticu trassivaliku.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi pressiesindaja Mihkel Loide sõnul ei saa selliste suurte projektide puhul kompromisside tegemisest mööda. «Paraku ei pruugi kõik osapooled kõiges ühel meelel olla. Otseselt projekti ajakavasse vaidlusi ja nende kestust planeeritud ei ole ja erinevate vaidluste kestust või hulka ei ole võimalik ette näha, küll on meie ajakavas ruumi erinevateks ettenägematuteks olukordadeks,» kirjeldas Loide.

Tema sõnul saab vaid kohus öelda, kuidas see konkreetne kohtuasi projekti ajakava mõjutab, kuid praegu on proekt graafikus. «Koostamisel on maakonnaplaneeringud ning valmimisel raudtee eelprojekt, millega saab juba üsna täpselt paika raudtee tulevane asukoht ja erinevad risted ja läbipääsud, samuti trassile ette jäävate teede asukohad jne,» selgitas Loide.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles