Kruuda: Tere aktsiate müügilt tõmbas vaiba alt ära DNB pank

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aktsiaseltsi Tere omanik Oliver Kruuda ei ole rahul kohtu poolt määratud ekspertide hinnanguga ettevõtte saneerimiskavale ja nõuab uusi eksperte.
Aktsiaseltsi Tere omanik Oliver Kruuda ei ole rahul kohtu poolt määratud ekspertide hinnanguga ettevõtte saneerimiskavale ja nõuab uusi eksperte. Foto: Toomas Huik

Kaheksa välisinvestorit soovivad osta piimandusturu nn paha poissi – aktsiaseltsi Tere, kelle farmeritest võlausaldajail on lootust piimaraha kätte saada vaid juhul, kui ettevõte jätkab uute omanikega.

«Probleemi tekitas Terele DNB pank, kes erinevalt laenusündikaadi partnerist Nordeast keeldus 2008. aastal antud bullet-laenu lühiajaliselt pikendamisest, kuni planeeritud investori kaasamise protsess lõpuni jõuab, ning ratsionaalsete otsuste asemel lõpetas lühiajalised laenutooted,» selgitas Tere juht ja omanik Oliver Kruuda.

«DNB esitas viivisearveid ligi 300 000 eurot kuus, märkides oma kirjalikus vastuses, et 54-protsendiline intress ei ole nende arvates heade kommetega vastuolus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles