Fifat ähvardab miljonitesse ulatuv kahju

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fifa.
Fifa. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelisele Jalgpalliliidule Fifa fännikaupu tootev Singapuri ettevõte Global Brands Group (GBG) läks pankrotti, mistõttu võib liit miljonitest ilma jääda.

Tavaliselt seostatakse Fifat rahamasinaga, mis tõi näiteks möödunud aastal sisse 200 miljonit dollarit. Nüüd näib aga, et liit võib miljoneid kaotada, kuna ettevõte, mis pidi liidule erinevaid fännikaupu tootma, on pankrotti läinud ega ole mitu kuud raha üle kandnud, vahendab Der Spiegel Šveitsi lehte Handelszeitung, mis skandaali päevavalgele tõi.

Tegemist olevat 2010. aasta jalgpalli MMi litsentsitasudega, mis ulatuvad lehe andmeil miljonitesse ja on siiani Fifal saamata. Liit on küll kontaktis GBG pankrotihalduriga, kuid on vähetõenäoline, et sealt veel midagi võtta annab.

GBG oli ainuke firma, mil oli õigus müüa ise või anda edasimüüjatele Fifa fännikaupu. Ettevõttel oli poode üle terve maailma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles