Hirm «Brexiti» pärast on ettevõttele 128 000 eurot maksnud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia kodanikel on võimalus raha eest mõne teise ELi liikmesriigi kodakondsus omandada.
Suurbritannia kodanikel on võimalus raha eest mõne teise ELi liikmesriigi kodakondsus omandada. Foto: iea.org.eu

Sõprade leidmise äpp Sup üritas investorite toega kasvada. Omanik Rick Pleeth arvas, et sai hea uudise, kui saksa investor pakkus 128 000 eurot. Seejärel kuulutas Suurbritannia peaminister David Cameron välja, et 23. juunil tuleb rahvahääletus riigi Euroopa Liidust väljumise üle. Küsitlused näitasid, et hääletus tuleb tasavägine ning investor taandus.

«Nad ütlesid, et ei tunne end kindlalt,» sõnas Pleeth oma Londoni kontoris istudes Bloombergile. Investor on küll endiselt huvitatud, ent ootab rahvahääletuse tulemuse ära. Ning kui näiteks põllumajandus alles arutab, mida «Brexit» neile tähendab, tunnevad tehnoloogiafirmad seda juba omal nahal.

«Brexit» tekitab ka küsimuse idufirmade üleväärtustamise ja kahjumlike ärimudelite üle. See on eriti tõsi «ükssarvikute» ehk üle 1 miljardi dollarit väärt iduettevõtete kohta. Veebruaris kuulutas pankroti välja Powa Technologies, mis on alates 2013. aastast kaasanud investoritelt 158 miljonit eurot.

Ent Euroopa Liidust lahkumise pooldajad ütlevad, et sellised ettevõtted pikas plaanis pigem võidavad, kuna Suurbritannia hakkab uusi kaubanduslepinguid läbi rääkima.

Kuskil 40 protsenti Londonis äri alustavaist inimestest tuleb väljaspoolt Suurbritanniat. Euroopa Liidust lahkumine võib mujalt Euroopast tulijatest Londonis idufirma asutamise keeruliseks teha. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles