Läti maksuametnikud arestisid Tartu Milli tütarettevõtte vara

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dobeles Dzirnavnieksi värvides veok.
Dobeles Dzirnavnieksi värvides veok. Foto: dzirnavnieks.lv

Läti maksuamet arestis Tartu Milli tütarettevõtte Dobeles Dzirnavnieksi kinnisvara ja autod, et tagada maksuvõla tasumine.

Dienas Bizness kirjutab, et Läti maksuamet nõuab teraviljatöötlejalt 1,92 miljoni euro täiendavat tasumist. Sellest summas moodustab käibemaks 0,6 miljonit eurot ja ettevõtte tulumaks 0,5 miljonit eurot, pluss veel muud maksud ja poole miljoni euro suurune trahv.

Kokku on müügikeelu all 24 ettevõtte kinnistut, sealhulgas peamine tootmishoone ning 21 sõidu- ja veoautot, lisaks neli traktorit.

Dienas Biznessi teatel on Dobeles Dzirnavnieksi kinnisvara koormatud kahe Swedbanki hüpoteegiga, kogusummas 160 miljonit eurot.

Ettevõtte teatel on maksuameti otsus absoluutselt asjakohatu ning see vaidlustatakse kindlasti. «Me pole kategooriliselt nõus maksuameti otsusega ja oleme riigi suhtumisest ettevõttesse šokeeritud,» seisab Dobeles Dzirnavnieksi pressiteates.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles