Registreeritud töötute arv kasvas veebruaris

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööpakkumised töötukassa Lilleküla kontoris.
Tööpakkumised töötukassa Lilleküla kontoris. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Veebruaris kasvas registreeritud töötute arv võrreldes aastataguse ajaga kuus protsenti. Kuu lõpus oli töötuna arvel 32 684 inimest ehk 5,1 protsenti 16-aastasest kuni pensioniealisest tööjõust, teatas Töötukassa.

Kõrgeim oli veebruaris registreeritud töötuse määr jätkuvalt Ida-Virumaal (11,9 protsenti) ja Valgamaal (9,7 protsenti) ning madalaim Harju- (3,6 protsenti) ja Tartumaal (3,8 protsenti).

Kõige suurema osa eelnevalt töötanud registreeritud töötutest moodustasid veebruari lõpus oskustöötajad ja käsitöölised (20 protsenti), lihttöölised (19 protsenti) ning teenindus- ja müügitöötajad (17 protsenti).

Samas suurenes veebruaris kuu jooksul vahendatavate töökohtade arv jaanuariga võrreldes 14 ja aastataguse ajaga võrreldes 23 protsenti, mis näitab, et võimalused tööd leida on paranenud, teatas töötukassa.

Veebruaris lisandus jaanuariga võrreldes rohkem uusi tööpakkumisi. Kuu jooksul lisandus 3 691 uut tööpakkumist, vahendatavate töökohtade koguarv ulatus 6900 töökohani.

Kõige suurem osakaal vahendatavatest töökohtadest oli teenindus- ja müügitöötajatele (22 protsenti). Järgnesid seadme- ja masinaoperaatoritele ja koostajatele ning oskustöötajatele ja käsitöölistele pakutavad töökohad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles