Merko ostles Norras

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merko ehitatud arendus.
Merko ehitatud arendus. Foto: ERIK PROZES/

Merko Ehitus sisenes Norra turule, soetades enamusosaluse sealses 7 miljoni euro suuruse aastakäibega ehitusfirmas Peritus Entreprenør.

Täna sõlmis Merko Norras registreeritud tütarettevõte Merko Investments AS lepingud Norra ettevõtetega SDV Holding AS ja Aucon AS, omandamaks 56-protsendiline osalus Norra ehitusettevõttes Peritus Entreprenør AS, teatas ehituskontsern börsile.

Osaluse omandamise eesmärk on ehitusteenuse pakkumine Norra turul. Firma senised omanikud jätkavad osalemist ettevõtte igapäevases juhtimises ja säilitavad 44-protsendilise osaluse. Poolte kokkuleppel tehingu hinda ega muid tingimusi ei avalikustata.

Peritus Entreprenør on üldehitusteenust pakkuv Norra ehitusettevõte, mis on asutatud 2014. aastal ja mille eelmise aasta müügikäive oli ligikaudu 7 miljonit eurot.

Merko Ehitus on tegutsenud üldehituse vallas seni peamiselt Balti turgudel ning osalenud valikuliselt Põhjamaade, sealhulgas Norra ehitushangetel.

Kontserni mulluses vahearuandes seisab, et Merko Ehitus jätkab 2016. aastal sobiva riskitaseme juures enda konkurentsipositsiooni analüüsimist Soomes ja Norras. Sel aastal plaanib firma teenida tulu uutelt turgudelt.

AS Merko Ehitus kontserni kuuluvad senini Eesti ehitusettevõte AS Merko Ehitus Eesti, Läti turule keskendunud SIA Merks, Leedu turul tegutsev UAB Merko Statyba ja kontserni kinnisvaraarenduse äriüksus koos kinnisvara omavate äriühingutega. 2015. aasta lõpu seisuga töötas kontsernis 791 inimest ja ettevõtte 2015. aasta müügitulu oli 251 miljonit eurot ning kasum 10 miljonit eurot

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles