Endine hansapankur avab moodulmajade tehase

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodasema juhatuse liikme Taavi Jakobsoni sõnul võib maja hinnataseme poolest võrrelda Tesla elektriautoga.
Kodasema juhatuse liikme Taavi Jakobsoni sõnul võib maja hinnataseme poolest võrrelda Tesla elektriautoga. Foto: Eero Vabamägi

Juba märtsis alustab Hansapanga asutaja Hannes Tamjärve suurosalusega Kodasema uuendusliku lahendusega pisikeste moodulmajade tootmist, mille müügiargumendiks Skandinaavia turul peetakse kontseptuaalset sarnasust Tesla elektriautodega.

«Märkasime, et 5000 euroga on võimalik osta juba päris korralik auto, kuid sama raha eest saab ehituspoest vaid kesise kuurikese,» ütles Kodasema juhatuse liige Taavi Jakobson. «Süttisime ideest, et luua kõrgetasemeline moodulmaja, mida võiks nii tehnoloogia kui ka hinnataseme poolest võrrelda Tesla elektriautoga.»

Eelmisel nädalal alustas Tamjärvele, tuntud arhitektile Ülar Margile ja veel kuuele investorile kuuluv Kodasema Harku aiandi endises katlamajas just selliste moodulmajade tehase ehitamist. Pärast seda, kui märtsi lõpuks paigaldatakse tootmiseks möödapääsmatult vajalik sildkraana, hakkab tehas välja laskma kaks moodulmaja nädalas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles