Türkmeeni president tunnistas korruptsiooni nafta- ja gaasisektoris

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türkmenistani president Gurbangulõ Berdõmuhhamedov
Türkmenistani president Gurbangulõ Berdõmuhhamedov Foto: SCANPIX

Türkmenistani kõrge kontrollkoda ja prokuratuur on tuvastanud riiklikus nafta- ja gaasitööstuses faktide moonutamist ja korruptsiooni, millega oli seotud endine asepeaminister Baimõrat Hojamuhhamedov, ütles president Gurbangulõ Berdõmuhhamedov reedel.

Inspektsioonid paljastasid Hojamuhammedovi otsese seotuse nende rikkumistega ning asepeaminister on juba tagastanud erinevatelt isikutelt altkäemaksuna saadud 1,5 miljonit dollarit, vahendas Türkmeeni riiklik uudisteagentuur presidendi sõnu valitsuse istungilt.

Istungil mainiti ka inspektsioonide leide, mille kohaselt ei suutnud mõned firmad nõuetekohaselt oma ülesandeid täita ja panid toime ka faktide moonutamist, mis tekitas riigile suurt kahju, sõnas ta.

Hojamuhammedow palus end nafta- ja gaasitööstuse eest vastutava asepeaministri kohalt vabastada 6. novembri valitsusistungil, viidates terviseprobleemidele.

Tema lahkumisavaldus rahuldati ja uueks asepeaministriks sai senine süsivesinikressursside kasutamise presidentaalse riigiameti direktor Jagsõgeldi Kakajev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles