Kuuli: riigi parim julgeolekugarantii on majanduslik heaolu (26)

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Kuuli hinnangul on Eesti riigi praegune kõige olulisem ülesanne seada endale kindlad sihid ja koostada
nendeni jõudmiseks ka strateegiline plaan, sest inimeste majanduslik heaolu on ühtlasi ka riigi parim julgeolekugarantii.
Tiit Kuuli hinnangul on Eesti riigi praegune kõige olulisem ülesanne seada endale kindlad sihid ja koostada nendeni jõudmiseks ka strateegiline plaan, sest inimeste majanduslik heaolu on ühtlasi ka riigi parim julgeolekugarantii. Foto: Sander Ilvest

Ehitusettevõtte Oma Ehitaja nõukogu esimees Tiit Kuuli ei ole oma pika karjääri jooksul ajakirjanduses just väga sageli oma arvamust avaldanud, aga nüüd ametikoht justkui nõuab. Siiski jääb ta tagasihoidlikuks ja ütleb, et esinduslikus volikogus, mis koosneb 15 juhtiva erialaliidu esidajast ja 15 Eesti suurettevõtte tippjuhist, ei tuleks üksikisiku rolli üle tähtsustada.

Kas Ida-Virumaa olukord on praegu Eesti jaoks suur probleem?

Ühelt poolt on kõige parem julgeolekugarantii Eesti riigile majanduslik heaolu. See ei tähenda, et muud julgeolekumeetmed võiks ära unustada, aga see on kõige parem. Selles mõttes peaks riik kindlasti tegema kõik selleks, et inimesed, kes siin elavad, tahaksid siin olla ja see oleks neile majanduslikult mõistlik.

Nüüdne olukord Ida-Virumaal on osalt ikkagi sektoripõhine ja tekkinud sellest, et kogu maailma õlisektor on seoses madala naftahinnaga probleemides. Ilmselt on seal ka tegemist praegu mitme halva asjaolu kokkulangemisega.

Kommentaarid (26)
Copy
Tagasi üles