Briti väikeettevõtjad tahavad «välja»

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brexiti tee.
Brexiti tee. Foto: politico.eu

Üle 200 väikeettevõtja on kirjutanud alla avalikule kirjale, milles kutsuvad Suurbritanniat üles Euroopa Liidust välja astuma.

Ajalehe Daily Telegraph veergudel avaldatud kirjas ütlevad ettevõtjad, et rahvahääletusel tuleb võtta kuulda «homsete edulugude inkubaatoreid» ning mitte üksnes «Briti suurfirmade juhtide vähemust».

«Meie ärid õitsevad, kuna me mõistame instinktiivselt, et pikaajalise edu võtmeks on paindlikkus ja kohanemisvõime,» vahendab kirja Bloomberg Business.

«Meie anname tööd enamikule Suurbritannia töötajatest. Ettevõtjatena oleme me Euroopa Liidu ebavajalike reeglite pideva dieedi peal, mis kasvatavad meie kulubaasi, kärbivad kasumit ning kergitavad klienti jaoks hindu, andmata vastu mitte midagi.»

Leave.EU kampaania poolt organiseeritud kirjale on alla kirjutanud kõikvõimalikke ettevõtjaid alates taksofirmadest kuni toitlustajateni. Nimekirjale lisab vürtsi koomik-hüpnotiseerija.

Teatud mõttes on kirja näol tegemist vastulausega 36 Briti esisaja firma kirjale, millega nood blokki jäämist toetasid.

Väikeettevõtjate kiri vaatleb viimaseid kui rahvusvaheliste gruppide klubi, mis ettevõtjaid tahaplaanile surub.

«Me usume oma maa tulevikku,» kirjutavad ettevõtjad. «Me usume, et meie majandusel võib minna paremini ja me võime luua rohkem töökohti, kui Euroopa Liit meid enam ei kammitse. Seega hääletame me lahkumise poolt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles