VTA uus juht keskendub ekspordile ja kliendisuhete arendamisele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VTA logo
VTA logo Foto: Veterinaar- ja toiduamet

Järgmisel nädalal veterinaar- ja toiduameti (VTA) peadirektorina tööle asuv Indrek Halliste näeb peamiste väljakutsetena töörahu säilitamist ametis, eksporditurge, kliendisuhete arendamist ettevõtjatega ning võitlust sigade Aafrika katku vastu.

«Esimene märksõna on kindlasti töörahu ja -õhkkonna hoidmine. Tulevikku vaadates aga on üks prioriteete kliendisuhete arendamine – soovin, et VTA oleks tugev partner ettevõtjale,» ütles Halliste BNS-ile.

Samuti on uue peadirektori rõhuasetus suunatud eksportturgudele, kus rakendusüksusena saab VTA töötada vastastikuse tunnustamise nimel ja kindlustada partneritele, et Eestist pärit kaup on korralik ja kvaliteetne.

Uute turgude otsimisel tuleks tema hinnangul kõigepealt maaeluministeeriumi ja põllumajandussektori koostöös kaardistada esmatähtsad turud, kuhu siseneda soovitakse. «Peaksime turud prioritiseerima, kuna kõikidele turgudele sisenemisega korraga tegeleda ei saa,» rääkis Halliste.

Uues ametis jätkab ta ka võitlust seakatku probleemiga. «Sigade Aafrika katk ei ole kuskile kadunud ning selle teemaga tuleb tööd jätkata, muuhulgas on oluline metsseapopulatsiooni vähendamine. Võtmeküsimus on siin koostöö seakasvatajatega ja see, kui hästi täidavad seakasvatajad bioohutusnõudeid,» ütles Halliste.

Maaeluminister kinnitas reedel VTA uueks peadirektoriks Halliste, kes on seni ametis olnud põllumajandusameti juhina. Ta alustab uuel töökohal 7. märtsil, põllumajandusameti peadirektori kohuseid täidab uue juhi leidmiseni peadirektori asetäitja Egon Palts.

Riigisekretär kuulutas avaliku konkursi VTA uue peadirektori leidmiseks välja 12. jaanuaril. Kandideerimiseks esitas sooviavalduse viis inimest, kellest kolm sai edasi vestlusvooru. Valikukomisjon otsustas esitada maaeluministrile VTA peadirektori kohale nimetamiseks Indrek Halliste.

Maaeluminister otsustas eelmise aasta 31. detsembril senise peadirektori Ago Pärteli ametist vabastada. «Peadirektori tegevuse suhtes toimunud distsiplinaarmenetlus näitas, et peadirektor andis oma alluvale korralduse edastada avalikkusele valeinfot mobiilse põleti Hurikan 1000E kasutamise kohta Tartumaal asunud seakatkukolde likvideerimisel,» ütles minister Urmas Kruuse aasta lõpus.

Pärast seda pöördusid meedia teatel VTA töötajad mitmel korral maaeluministri ja peaministri poole, et paluda Pärteli tööle tagasi võtmist. Kirjades viitasid töötajad Pärteli kogemustele ja ekspertiisile ning märkisid, et tema abiga suudeti seakatku ohjeldada, kirjutas Eesti Päevaleht aasta alguses.

Ministeerium algatas 21. septembril distsiplinaarmenetluse, et kontrollida võimalikku distsiplinaarsüütegu teenistuskohustuste täitmisel. Menetlust alustati, et kontrollida mobiilse põleti Hurikan 1000E kasutamise asjaolusid sigade Aafrika katku tõrjumisel, sealhulgas selle kohta avalikkusele ebaõige teabe edastamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles