E-Piima ja Tere ühinemine jääb ära

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülo Kivine ning Jaanus Murakas pressikonverentsil.
Ülo Kivine ning Jaanus Murakas pressikonverentsil. Foto: Toomas Huik

Septembri lõpus võimalikust ühinemisest teatanud juustutootja E-Piim ning piimatööstus Tere otsustasid plaane praegu täide mitte viia.

Konkreetset põhjust ei olnud E-Piima juht Jaanus Murakas nõus välja ütlema ning märkis vaid, et ühinemisläbirääkimised otsustati ühiselt lõpetada.

Mõlemad firmad teatasid selle aasta septembri lõpus, et plaanivad koostööd ja võimalikku ühinemist. Otsus mitte ühineda langetati juba 1. detsembril, kuid mõistagi ei andnud kumbki firma negatiivsest otsusest avalikkusele märku.

Murakase sõnul tehakse koostööd Terega siiski edasi, põhiliselt eksporditeemal. «Koostöö, mis puudutab ekspordiolukorra monitoorimist Venemaa suunal ja omavahel infovahetamist, kestab edasi,» sõnas Murakas.

Tere juhataja asetäitja Ülo Kivine ütles, et ühinemiskõnelused jäid selle taha, et kahe ettevõtlusvormi liitmine oleks liiga tülikas olnud. Aktsiaseltsi ja ühistu liitmine on küll teoreetiliselt võimalik, kuid tehniliselt on seda suhteliselt keeruline läbi viia, märkis ta

Kivine lisas, et mõlemad ettevõtte toimetavad senises rütmis edasi ja pole välistatud, et tulevad ühinemisläbirääkimiste juurde varem või hiljem uuesti tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles