Euroopa Keskpank on võtnud ühelt Läti pangalt tegevusloa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Keskpank.
Euroopa Keskpank. Foto: AP / Scanpix

Euroopa Keskpank (EKP) on Läti finants- ja kapitalituru komisjoni (FKTK) ettepanekul võtnud Läti Trasta Komercbankalt tegevusloa, ütles FKTK juht Peters Putninš reedel Läti raadios.

Ta selgitas, et panga aktsionärid ei ole täitnud FKTK seatud aktsiakapitali suurendamise ja muude eeskirjade täitmise nõuet. «Leidsime, et panga ärimudel põhjustab kahju ja panga strateegia on liiga ebamäärane,» ütles Putninš, vahendab BNS.

Pank ei ole rakendanud piisavalt meetmeid rahapesu ning terrorismi rahastamise vältimiseks. Kõike seda arvestades on panga tegevus ning ligipääs kontodele peatatud. Kõigile hoiustajatele makstakse hoiusetagamisfondist kuni 100 000 eurot.

44 Läti kodanikul ja 15 juriidilisel isikul ning 52 mitteresidendil ja 154 välisfirmal on panga kontol üle 100 000 euro. See on suhteliselt väike arv, tõdes Putninš.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles