Tanklad kasvatasid jõudsalt jaekaubandust

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Jaanuaris suurenes jaekaubandusettevõtete müügitulu eelmise aastaga võrreldes püsivhindades kaheksa protsenti. Kasv oli sarnane detsembriga, mil see oli seitse protsenti.

Tänavu jaanuaris oli jaekaubandusettevõtete müügitulu 476,4 miljonit eurot. Müügitulu kasvu mõjutasid enim mootorikütuse jaemüügi ettevõtted, kus müügitulu kasvas läinud aasta jaanuariga võrreldes püsivhindades kolmandiku.

Nende ettevõtete müügitulu kiirele kasvule avaldasid mõju 2015. aasta väga madal võrdlusbaas ning mullusest odavam mootorikütuse hind. Mootorikütuse jaemüügi ettevõtete müügitulu kasv andis poole kogu jaekaubandusettevõtete müügitulu juurdekasvust.

Tööstuskaupade kaupluste müügitulu suurenes 2015. aasta jaanuariga võrreldes viis protsenti. Müügitulu suurenes enamikul tegevusaladel, vaid tekstiiltoodete, rõivaste ja jalatsite kaupluste müügitulu oli neli protsenti väiksem kui varasema aasta jaanuaris. Enim suurenes müügitulu apteekides ja kosmeetikatarvete kauplustes (kasv 12 protsenti) ning majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjalide kauplustes (kasv kümme protsenti).

Toidukaupade kaupluste müügitulu suurenes 2015. aasta jaanuariga võrreldes neli protsenti.

Võrreldes eelmise kuuga vähenes jaanuaris jaekaubandusettevõtete müügitulu püsivhindades ligi viiendiku. See on tavapärane langus, mis järgneb detsembris toimunud jõulude ja aastavahetuse suurmüükidele. Sesoonselt ja kalendaarselt korrigeeritud andmete põhjal suurenes aga müügitulu eelmise kuuga võrreldes kaks protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles