Eesti Gaas sõlmis Gazpromiga kolmeaastase gaasiostulepingu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Nemvalts

Eesti Gaas sõlmis jaanuaris Gazpromiga kolmeaastase gaasitarne lepingu, mis firma hinnangul katab Eesti gaasitarbijate vajaduse; samas ei välista Eesti Gaas ka Gazpromi peagi toimuvatel Balti gaasioksjonitel osalemist.

«Sõlmisime jaanuarikuus Gazpromiga gaasitarne lepingu aastateks 2016, 2017 ja 2018,» ütles Eesti Gaasi juhatuse liige Raul Kotov BNSile.

Konfidentsiaalsusnõuetele viidates ei soovinud ta täpseid tarnemahte avaldada, ent kinnitas, et need on piisavad. «See leping võimaldab rahuldada Eesti tarbijate gaasivajaduse,» ütles Kotov.

Vastuseks küsimusele, kas see tähendab, et Eesti Gaas jääb märtsis toimuvatest Gazpromi Balti gaasioksjonitest eemale, ütles Kotov, et seda ei saa välistada.

«Eks kõik oleneb olukorrast ning ei tea, mis saama hakkab. Kui tingimused ja hind on meile soodsad, siis on võimalik, et me ka sinna vaatame,» rääkis Eesti Gaasi juhatuse liige.

Vene gaasifirma Gazprom korraldab märtsi keskel gaasioksjonid Balti riikides, kokku läheb müüki üle 560 miljoni kuupmeetri gaasi.

Investeerimisifrma Infortar suurosalusega Trilini Energy sõlmis eelmisel nädalal Fortum Heat and Gas OY-ga lepingu AS-is Eesti Gaas 51,4 protsendi suuruse osaluse ostuks. Trilini Energy on teinud ostupakkumise ka Eesti Gaasi 37 protsenti aktsiatest omavale Gazpromile ja 10 protsenti Itera Latvijale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles