Asutati varajase faasi investeeringute fondifond Estfund

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtlusminister Liisa Oviir
Ettevõtlusminister Liisa Oviir Foto: Mihkel Maripuu

Uus varajase faasi investeeringute fondifondi Estfund 60 miljoni euro suurune rahastamisleping sai teisipäeval Euroopa Investeerimisfondi (EIF), majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) ja Kredexi esindajate allkirjad.

«Loodav fond on täiendus juba olemasolevale Balti Innovatsioonifondile, ent pakub kapitali veel varasemas faasis ja vajadusel veel väiksemate summadega,» ütles majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumit esindanud ettevõtlusminister Liisa Oviir tseremoonial, vahendab BNS. 

Estfundi eesmärk on parandada kõrge kasvupotentsiaaliga Eesti ettevõtete rahastamisvõimalusi ja investeerida neisse koos erainvestoritega ligikaudu 100 miljonit eurot.

Käesoleva aasta riigieelarvest eraldab MKM struktuurifondi vahenditest 60 miljonit eurot Eesti varajase faasi fondifondi asutamiseks.

Fondifond investeerib allfondidesse, mis omakorda investeerivad peamiselt Eesti seemne- ja idufaasi väikese ja keskmise suurusega ettevõtetesse. Seeläbi tekib ka Eesti pensionifondidel võimalus investeerida allfondidesse, mis omakorda pakuvad rahastamisvõimalusi ettevõtetele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles