Johnson näeb Brexitis Euroopale elulist ehmatust

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boris Johnson
Boris Johnson Foto: AFP / Scanpix

Londoni linnapea Boris Johnsoni sõnutsi ootab Suurbritanniat Euroopa Liidust lahkumise korral «suur tulevik».

«Selline võimalus avaneb vaid üks kord elus,» ütles Johnson intervjuus ajalehele The Times. «Sellist võimalust enam ei tule. Kui me seda nüüd ära ei tee, jahvatab see [masinavärk] lihtsalt edasi ja muutub üha vähem ja vähem demokraatlikuks ja üha enam ja enam koormavaks.»

Johnson on asunud toetama «väljumist» 23. juuniks seatud rahvahääletusel, et säästa brittide raha ning haarata suurem kontroll saareriigi seadusandluse üle.

«Väljumise eeliseks on, et see raputab kogu seda süsteemi Euroopas,» vahendab Johnsoni poolt The Timesile öeldut Bloomberg Business. «Nende enda huvides – neil on tarvis vaadata, kuidas nad asju ajavad.»

Johnson jätkas, et Euroopa Liitu jäämine oleks riskantne, kuna tegemist on «antidemokraatliku» struktuuriga, mis pidurdab Briti tööstust ning pärsib nende ettevõtete võimet rahvusvahelisel areenil konkureerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles