Merkel migrantidest: mul pole plaani B (6)

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa liidukantsler Angela Merkel.
Saksamaa liidukantsler Angela Merkel. Foto: SCANPIX

Angela Merkeli sõnutsi puudub tal migratsioonikriisi lahendamiseks «plaan B». Samas kinnitab Saksa kantsler, et miski ei sunni teda muutma võetud kurssi – vaatamata rahva kasvavale vastuseisule.

Nagu Merkel Saksa televaatajatele tunnistas, «mõistab» ta värske rahvaküsitluse valguses selgunud olukorda, kus 81 protsendi hinnangul on valitsus mirgatsioonikriisi üle kontrolli kaotanud.

Kuid ta hülgas paljude poolt toetatud ettepaneku seada sisserändele ülempiir, vahendab Financial Times. Merkel selgitas, et ei ole mingit mõtet anda lubadust, mida ta ei suuda täita.

«Mul ei ole plaani B,» ütles Merkel. «Ei ple mõtet töötada kahe [plaani] kallal korraga.»

Samas tunnistas Merkel, et pagulaskriis on kõige hullem, mida ta oma 10-aastase kantsleriks olemise ajal on kohanud, ning varjutab isegi euroala võlakriisi.

Kuid ta rõhutas, et usub jätkuvalt Euroopa Liidu kvootidesse ning «ei näe midagi,» mis teda kurssi muutma sunniks.

Kantsler kritiseeris Austria ja teiste riikide poolt kehtestatud piirikontrolle ega nõustunud väitega, et naabrid on «lahendanud tema probleemi» kammitsedes oma sammudega ka sisserännet edasi Saksamaale.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles