Ametiühing piketeerib täna Viru hotelli emafirma peakontori ees

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru hotell.
Viru hotell. Foto: Mihkel Maripuu

Täna korraldab Eesti Teenindus- ja Kaubandustöötajate Ametiühing piketi Sokotel AS kontserni peakontori ees Soomes.

Töörahu katkes, kui osapooled olid jõudnud kollektiivläbirääkimistel lõpusirgele ning vaidluse all oli sisuliselt kaks viimast punkti – uue töötasu kehtestamist alates sellest aastast ja absoluutne töörahu kohustus, teatas ametiühing.

Eesti Teenindus- ja Kaubandustöötajate ametiühingu esimehe Elle Pütsepa sõnul tähendab absoluutne töörahu kohustus ametiühingu jaoks seda, et ei korraldata streike sh hoiatus- ega ka toetusstreike.

«Ametiühing oleks olnud selle punktiga nõus, kui tööandja oleks taganud uued töötasud kõikidele töötajate gruppidele alates 1. jaanuarist,» sõnas Pütsepp.

«Kahjuks osutusid just need kaks punkti kollektiivlepingu allkirjastamisel ületamatuks takistuseks,» nentis ametiühingujuht.

Pütsepa sõnul on läbirääkimised tööandja ja ametiühingu vahel kestnud pea poolteist aastat ja uue töötasu kehtestamine võrdsetel alustel oleks tööandjale läinud maksma paar tuhat eurot.

Sokotelile kuuluvad Eestis Viru hotell ja Solo Sokos Hotel Estoria.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles