IBM vahetas vargsi välja 70 000 töötajat (1)

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IBMi tegevjuht Ginni Rometty.
IBMi tegevjuht Ginni Rometty. Foto: SCANPIX

USA tehnoloogiaettevõte IBM võttis eelmisel aastal palgale 70 000 uut töötajat, koondades samal ajal aga sama suure hulga inimesi, kirjutab Business Insider.

IBMi tegevjuht Ginni Rometty rääkis veebruari lõpus investoritele, et ettevõte palkas 2015. aastal juurde 70 000 uut töötajat, lisades, et suur osa neist lisandusid läbi ettevõtete üles ostmise. IBM omandas mullu kokku 14 ettevõtet ning käesoleval aastal on kahe kuuga üles ostetud veel kolm ettevõtet.

Rometty aga jättis rääkimata, et samal ajal koondab ettevõte juba olemasolevaid töötajaid sama tempoga, kui uusi juurde palkab. IBMi palgal oli eelmise aasta lõpuks 377 757 töötajat, samas kui aasta alguses oli number isegi veidi suurem, küündides 379 592 inimeseni.

IBM ei ole soovinud kunagi oma tööjõumuudatusi kommenteerida, hoidudes mainimast, kui palju inimesi ning millistelt aladelt on igal aastal koondatud. Ettevõte mainib seda tagasihoidlikult kui «ressursse puudutavat tegevust» või «tööjõu tasakaalustamist», tuues majandusaruannetes välja vaid rahasumma, mis sellistele tegevustele kulub. Mullu oli selleks 587 miljonit dollarit, tunamullu aga 1,5 miljardit dollarit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles