Firma hakkas terroriohu tõttu tootma kuulikindlat mööblit

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuulikindel diivan.
Kuulikindel diivan. Foto: Osdin Shield

Suurbritannias Glasgow's asuv mööblifirma hakkas tootma luksuslikku kuulikindlat mööblit hotellidesse ja restoranidesse.

Ettevõtte Osdin Shield hinnangul on Pariisi-stiilis terrorirünnakute üha kasvav oht tekitanud ülemaailmse nõudluse kuulikindla mööbli vastu, kirjutab The Telegraph.

Kõigepealt disainis ettevõte diivanid ja toolid, mille patjadesse on sisse õmmeldud kuulikindlad plaadid. Kuigi need mööbliesemed ei pruugi päästa inimesi hästi sihitud snaiprikuuli eest, siis idee on, et inimesed saaksid ruumis tulistava terroristi eest peituda mööbliesemete taha ja võita need paar minutit, mida on vaja turvameeste kohalejõudmiseks.

Toodangut on erinevates stiilides ja värvides ning kuulikindlate plaatidega, mis on võimelised takistama kuni AK47 ja 0,44 Magnumite kuule. Peamiseks sihtrühmaks on hotellid, saatkonnad ja muuseumid – kõik need on olnud viimasel aastal terroristide sihtmärgiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles