Harju Elekter kasvatas viiendiku võrra käivet

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju Elektri elektrikappide detailide tootmine.
Harju Elektri elektrikappide detailide tootmine. Foto: harjuelekter.ee

Aktsiaseltsi Harju Elekter käive kasvas mullu 19,9 protsenti võrreldes varasema aastaga 60,7 miljoni euroni.

Mullu teenis Harju Elekter 3,3 miljonit eurot ärikasumit, mis on 47 protsenti enam kui tunamullu. Ettevõtte puhaskasum vähenes ent aastaga kaks kolmandikku 3,2 miljoni euroni, seda seetõttu, et varasemal aastal teenis ettevõte erakorralist tulu finantsinvesteeringutelt (Draka Keila Cables vähemusosaluse ja PKC Group OY aktsiate müük).

Harju Elektri väljaspool Eestit teenitud müügitulu osakaal käibes kasvas mullu seitse protsendipunkti 77 protsendini. Harju Elektri suurim turg on Soome, seal teenis ettevõte 64 protsenti müügitulust. Müük Soome turule kasvas aastaga 9,4 miljonit eurot.

Müük Leedu turule on aasta-aastalt kahanenud ning selle on tinginud Leedu tütarettevõtte müügistrateegia muutus, millest tulenevalt on põhifookus suunatud eksportturgudele, teatas Harju Elekter täna börsile. Välisturu osakaal Leedu tütarettevõtte müügitulus kasvas mullu 93 protsendini, sealhulgas kasvas müük Soome ja Norrasse ning uue turuna lisandus USA.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles