Fantoomtöötaja Tallinna Sadamas (2)

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Saar kolm aastat tagasi Saaremaa rannas. Suurema osa oma töödest-tegemistest ongi ta teinud kodusaarel, välja arvatud neli aasta pealinnas riigikogu liikmena.
Jüri Saar kolm aastat tagasi Saaremaa rannas. Suurema osa oma töödest-tegemistest ongi ta teinud kodusaarel, välja arvatud neli aasta pealinnas riigikogu liikmena. Foto: Egon Ligi / Saarte Hääl

Tallinna Sadamal oli aastaid leping endise Saare maavanema, kunagise riigikogu liikme ja nüüdse Pihtla vallavanema Jüri Saarega, mille sisu teadsid üksikud inimesed – tõenäoliselt vaid mees ise, ettevõtte endine juhtkond ning mõni üksik töötaja, kes töökohustuste tõttu lepinguga kokku puutus. Ühtegi dokumenti Saare töö tulemuslikkuse kohta firmal pole, mees ise lepingu sisu kommenteerima ei vaevunud.

Eelmisel sügisel Tallinna Sadama endiste juhtide Ain Kaljuranna ja Allan Kiili ümber lahvatanud korruptsiooniskandaali järel hakkas Eesti ühe suurema riigifirma kohta tilkuma rohkelt skandaalset infot. Et ettevõttes kord majja lüüa, pandi firmat mõneks ajaks juhtima senine finantsjuht Marko Raid ja vandeadvokaat Carri Ginter. Nende ülesanne oli üle vaadata kogu dokumentatsioon ja lepingud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles