Eesti Energia kavatseb kogu kasumi dividendideks maksta (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter ja finantsdirektor Andri Avila (paremal).
Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter ja finantsdirektor Andri Avila (paremal). Foto: Jaanus Lensment

Eesti Energia juhatus on omanikule ehk Eesti riigile teinud ettepaneku maksta dividendideks 100 protsenti puhaskasumist ehk kokku 40 miljonit eurot.

«Vastavalt omaniku ootustele on Eesti Energia dividendimakse määr 50–100 protsenti aasta puhaskasumist. Juhatus on teinud ettepaneku maksta netodividendiks 100 protsenti perioodi puhaskasumist,» kinnitas Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter täna pressikonverentsil.

2015. aastal maksis Eesti Energia omanikule 62 miljonit eurot netodividende. Töömaksude ja aktsiisina jõudis riigieelarvesse mullu 65 miljonit eurot, sellele lisandus 28 miljonit eurot ressursi- ja 30 miljonit saastetasu.

Eesti Energia käive oli eelmisel aastal 777 miljonit eurot ehk 11,7 protsenti vähem kui aasta varem, riigifirma puhaskasum kahanes varade allahindluse tõttu tunamulluselt 118,8 miljonilt 40 miljonile eurole ehk 74,6 protsenti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles