Hiina börse tabas järjekordne kukkumine

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Börsiinfot kuvav tabloo Shanghai jalakäijate sillal.
Börsiinfot kuvav tabloo Shanghai jalakäijate sillal. Foto: Paul Traynor / AP

Hiina aktsiabörside langus ületas täna kohati seitset protsenti, kukkumise põhjuseks peavad analüütikud eelnenud päevade tõusu järgset kasumivõttu.

Shanghai koondindeks langes täna 6,4 ja Shenzheni koondindeks 7,3 protsenti. Hongkongi börs kukkus vähem: Hang Sengi koondindeks oli täna pärastlõunal 1,8 protsendiga miinuses.

Mandri-Hiina börside kukkumine oli veebruari suurim; viimati langesid Hiina indeksid samas suurusjärgus 26. jaanuaril. Toonastest madalaimatest tasemetest taastusid indeksid veebruariga ligi kümme protsenti.

Reutersi küsitletud analüütikud ja aktsiakauplejad nimetasid mitut tänase languse põhjust, kuid peamine neist on investorite soov eelnenud päevade tõusu kasum sisse kasseerida. Investorid on agentuuri teatel mures vähenenud likviidsuse pärast turgudel, aga ka plaanitava aktsiaemissioonide liberaliseerimise pärast, mis võib põhjustada kapitalinappust.

«Turu kindlustunne on ikkagi väga habras ja majanduse väljavaated on pilvised, mistõttu võtavad investorid kasumeid varem kui eelmistel aastatel,» ütles Reutersile Shanshan Finance'i väärtpaberiäri juht Wu Kan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles