Eesti Energia hindas Jordaania õliprojektile antud laenu nulli (3)

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jordaania põlevkivimaardla.
Jordaania põlevkivimaardla. Foto: Eesti Energia

Lisaks Jordaania põlevkiviprojekti ja Auvere uue elektrijaama alla hindamisele 65,6 miljoni euro võrra on Eesti Energia alla hinnanud ka Jordaania põlevkivist õli tootmise projektile antud 11 miljoni euro suuruse laenu. Ettevõtte pressiesindaja teatel hinnati laen nulli.

Täna teatas Eesti Energia koos auditeeritud majandustulemustega Jordaania põlevkiviõli kasutamist uurivale ettevõttele Jordan Oil Shale Energy Co antud laenu alla hindamisest 11 miljoni euro võrra. Jordan Oil Shale Energy Co kuulub 65 protsendi ulatuses Eesti Energiale.

Eesti Energia pressiesindaja Kaarel Kuuse sõnul on laen samas suurusjärgus kui allahindlus, ehk teisisõnu on laen hinnatud Eesti Energia bilansis nulli.

«Alla hindamise peamine põhjus on, et tänaste nafta maailmaturuhindade tõttu on projekt praegu ootel kuni nafta maailmaturuhindade paranemiseni,» ütles Kuusk Postimehele.

Jordaanias on Eesti Energial kaks projekti: põlevkivielektrijaama ja põlevkivikarjääri rajamine ning õlitootmise eelarendus. Kuuse sõnul on Eesti Energia põhifookus Jordaanias elektrijaama ja karjääri rajamisel ehk esimesel projektil.

Õliprojekti eelarenduse raames on Eesti Energia sidusettevõttele Jordan Oil Shale Energy Co kontsessiooniõigusega kasutada antud põlevkivimaardlas läbi viidud erinevaid geoloogilisi, hüdrogeoloogilisi ja tehnilisi uuringuid, et saada teada, kas põlevkivist õli tootmine Jordaanias oleks kasumlik.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles