USA suurpank blokeeris maksed Wikileaksile

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bank of America logo.
Bank of America logo. Foto: SCANPIX

Maailma üks suurimaid panku Bank of America teatas, et ei menetle enam rahaülekandeid salajast infot avaldavale veebilehele Wikileaks.


«Wikileaks võib olla seotud tegevustesse, mis pole /.../ kooskõlas meie maksete töötlemise sisereeglitega,» vahendas BBC panga põhjendust.

Vastuseks kutsus Wikileaks Twitteris «kõiki inimesi, kes armastavad vabadust, sulgema oma Bank of America kontod» ning soovitas ettevõtetel panna oma raha «kuhugi turvalisemasse kohta».

Wikileaks on hiljuti teatanud, et avaldab dokumendid, mis osutavad «ebaeetilistele praktikatele» mõnedes USA pankades.

Ka mitmed teised suured finantsasutused, näiteks MasterCard ja PayPal, on maksed Wikileaksile blokeerinud.

Wikileaksi asutajat, Suurbritannias elavat austraallast Julian Assange'i kahtlustatakse Rootsis kahe naise seksuaalses ahistamises. Neljapäeval kautsjoni vastu vahi alt vabanenud Assange on nimetanud kahtlustust laimukampaaniaks. Assange võitleb selle eest, et Suurbritannia teda Rootsisse välja ei annaks ning kahtlustab, et USA nõuab tema väljaandmist diplomaatiliste dokumentide lekitamise eest. Assange'i sõnul viib USA tema ja Wikileaksi suhtes läbi ebaseaduslikku juurdlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles