Pagulane koormas – Eesti rekamehe õudusunenägu (8)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaal Calais’s on tuhandeid Aasiast ja Aafrikast pärit migrante, kes loodavad Eurotunneli kaudu Suurbritanniasse pääseda, peites end veoautode koormasse.
Prantsusmaal Calais’s on tuhandeid Aasiast ja Aafrikast pärit migrante, kes loodavad Eurotunneli kaudu Suurbritanniasse pääseda, peites end veoautode koormasse. Foto: Reuters/ScanPix

Vargsi koormasse pugevaid pagulasi jahtivad politseinikud ja kokku kukkuva majandusega Venemaa turult Euroopasse pöörduvad konkurendid muudavad Eesti autovedajate elu majandusühenduse teedel kibedaks.

«Veokijuht ja ettevõtja saavad teha väga vähe, sest kui keegi poeb tendi alla koormasse, süüdistab politsei ennekõike just autojuhti,» ütles Eesti ühe edukama autotranspordifirma Parme Trans juhatuse esimees Jüri Šehovtsov. «Eeldatakse, et meie veame tahtlikult raha eest migrante.»

Mõnede Eesti naaberriikide vedajad on Šehovtsovi sõnul tõepoolest raha eest migrante vedanud. Kui rekamees saab 1500 eurot kuus palka ja talle makstakse ühe migrandi vedamise eest 1000 eurot, siis mõjub see ahvatlevalt: tosin migranti koormasse ja teine aastapalk kukub taskusse.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles