Briti ärieliidi euromeelne kiri jäi kõhnaks

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti äriliidrite ELi toetuskiri The Timesi kodulehel.
Briti äriliidrite ELi toetuskiri The Timesi kodulehel. Foto: Repro

Juhtivad Briti firmad ja ärijuhid, nende hulgas peaministri enda nõustajad ettevõtluse valdkonnas, on keeldunud kirjutamast alla Euroopa Liitu jäämist toetavale kirjale.

Täna ajalehes The Times avaldatavale kirjale panid käe alla 36 FTSE 100 ettevõtet, mis on arvestatav toetus. Allkirja andmisest keeldujate hulgas on aga vara suuruselt teine Briti pank Barclays ning saareriigi suurimad jaeketid Tesco ja Sainsbury, kirjutab Financial Times.

Keeldusid ka Legal and Generali tegevjuht Nigel Wilson ning Whitbreadi, Persimmoni ja Land Securitiesi tegevjuhid Alison Brittain, Jeff Fairburn ja Robert Noel. Kõik neli kuuluvad peaministri ettevõtlusnõustajate gruppi.

Severn Trent, kelle tegevjuht Liv Garfield samuti nõustajate grupis istub, teatas: «Meie arvates on [Brexit] iga hääletaja isiklik asi ning me ei kavatse ettevõttena kommenteerida.» Tesco teatel on rahvahääletus «Briti rahva otsustada.»

Kirja kui sellise algatas David Cameroni ärisuhete nõustaja Kate Rock. Teiste hulgas tegeles ärieliidilt allkirjade kauplemisega PR-firma Finsbury asutaja Roland Rudd, kelle klientide hulgas on mitu FTSE 100 ettevõtet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles