LHV pürib pensionituru tippu

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrge tootluse teenib see, kes oskab vältida suuri kaotusi, ütleb LHV pensionifondide juht Andres Viisemann.
Kõrge tootluse teenib see, kes oskab vältida suuri kaotusi, ütleb LHV pensionifondide juht Andres Viisemann. Foto: Liis Treimann

LHV ei peatu Danske pensionifondide ülevõtmisega, vaid soovib turuosa veelgi kasvatada ning võita pensionifondide kaudu uusi kliente ka oma pangale.

Kui praegu on pensionifondide turul üks suur (Swedbank), kaks keskmist (SEB ja LHV) ja kaks väikest (Nordea ja Danske) fondivalitsejat, siis pärast Danske pensionifondide ülevõtmist trügib suureks tegijaks ka LHV. Tõsi, turuliidriks tõusmiseks peab LHV Varahaldus (see on ettevõte, mis LHV pensioni- ja investeerimisfonde haldab) pingutama ning LHV pensionifondide juhi ja panga ühe asutaja Andres Viisemanni sõnul kavatsebki seda teha.

Pärast ühinemist kasvab LHV turuosa 25 protsendini aktiivsete investorite arvu ning 30 protsendini pensionifondide mahu järgi. Turuliidri Swedbanki käes on 44 protsenti aktiivsetest investoritest ja 41 protsenti pensionifondide mahust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles