Aviesi võlausaldajad kinnitasid ettevõtte uue tegevuskava

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aviesi lennuk Jetstream 31.
Aviesi lennuk Jetstream 31. Foto: Avies

Pankrotistunud lennufirma Avies AS-i võlausaldajad kinnitasid esmaspäeval toimunud võlausaldajate üldkoosolekul ühehäälselt ettevõtte uue tegevuskava, millele oodatakse kohtu poolt lähiajal kinnitust.

«Kinnitasime ühiselt firma tervendamiskava, mis meeldis kõigile võlausaldajatele ja mis näeb ette firma tegevuse efektiivistamist, tooteportfelli ülevaatamist ja kulude koomale tõmbamist. Kui enne pole suudetud seda teha, siis nüüd on meil aega ja võimalust,» ütles Aviesi juhatuse liige Allan Soll BNS-ile.

Solli sõnul ei kavatse võlausaldajad ettevõtte likvideerimise teed minna, kuna pankrotimenetluse eesmärk ei pea alati olema firma tegevuse lõpetamine. «Mina olen Aviesi tuleviku suhtes positiivne ja seda eriti ajal, mil lennundussektoris on palju stressi ja segadust,» rääkis Soll.

Pärast esmaspäevast kohtumist ootab Avies, et kohus ettevõtte võlausaldajate poolt välja käidud tegevuskava kinnitaks.

Harju maakohus kuulutas möödunud aasta 26. juunil välja lennufirma Avies AS-i pankroti ja nimetas ettevõtte pankrotihalduriks Veli Kraavi.

Aviesi pankrotti nõudsid Rootsi ettevõtted Swedewings AB ja Bromma Air Maintenance AB. Võlausaldajate esimesel kohtumisel otsustati, et ettevõtet siiski ei likvideerita ja ettevõte jätkab oma tööd.

2015. aasta juuli keskpaiga seisuga olid Aviese võlad suurusjärgus 8,3 miljonit eurot. Restruktureerimise käigus arutatakse, kas vähendada võlanõudeid või need ajatatakse, ütles ettevõtte pankrotihaldur Veli Kraavi toona.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles