Briti ärieliit kogub Brexiti vastu allkirju

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ben van Beurden, Royal Dutch Shelli tegevjuht, on korduvalt öelnud, et Brexit kahjustaks Shelli tegevust.
Ben van Beurden, Royal Dutch Shelli tegevjuht, on korduvalt öelnud, et Brexit kahjustaks Shelli tegevust. Foto: SERGIO MORAES / REUTERS

Ligi pooled Briti saja suurima firma bossidest on valmis panema käe alla kirjale, millega toetatakse peaminister David Cameroni tema võitluses hoidmaks riiki Euroopa Liidus.

Tooride parteisisese opositsiooni hoogustudes saavutas Downing Street osa juhtivate ettevõtete nagu Shelli, BAE Systemsi, BT ja Rio Tinto toetuse, kes ütlevad ühiskirjas, et Suurbritannia on reformitud Euroopa Liidus «tugevam, turvalisem ja jõukam.»

Toetushäälte koor kõlab teatud trööstina olukorras, kus Brexiti leeri prominentseimaks juhtfiguuriks on muutumas Londoni linnapea Boris Johnson, kirjutab Financial Times.

Peaministrile lojaalseks jäämise eest oli populaarsele linnapeale pakutud tähtsat kohta Briti valitsuses.

Cameron vihastas Johnsoni otsust kuuldes väga ning käratas, et meer näib lähtuvat oma poliitilisest ambitsioonist ise konservatiivide liidriks tõusta ega võitle Londoni City kui finantskeskuse huvide eest.

Viimast väidet Johnson eitab.

Cameroniga ühines tema raevus ka endine asepeaminister Lord Heseltine: «Kui ta [Johnson] oma tahtmise saab ja meid Euroopast ära lõikab, lehvitatakse tema auks lippe nii Frankfurdis kui Pariisis.»

Firmajuhtide kiri avaldatakse esialgsetel andmetel homme. Enamik nõukogude esimehi ja tegevjuhte kirjutavad ilmselt alla ettevõtete nimel, mõned aga eraisikuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles