Põgenike küsimuses päädis tippkohtumine kaosega (2)

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel Saksa parlamendis migratsioonipoliitikast kõnelemas.
Angela Merkel Saksa parlamendis migratsioonipoliitikast kõnelemas. Foto: MARKUS SCHREIBER/AP

Kantsler Angela Merkel lootis äsjalõppenud Euroopa Liidu tippkohtumiselt vähemalt näilist üksmeelt migratsioonikriisi asjus. Selle asemel tabas koosviibijaid täielik meeltesegadus.

Austria kava seada varjupaigataotlejate ülempiiriks vaid 80 päevas jättis Saksamaa isolatsiooni, kirjutab Financial Times.

Kreeka ähvardas vastulöögina nurjata mistahes diili Brexiti osas. Kui kõik läbi sai, olid liidrid ülisuure väljakutse ees lõhestatumad kui iial varem.

Berliinist Viini ja Ateenani otsitakse nüüd «tunde järgi» poliitilisi lahendusi ning töötatakse sageli üksteisele vastu.

Merkel aga üllatas isegi omaenda ametnikke, nõudes veel üht kriisitippkohtumist  6. märtsil – vahetult enne võtmelisi valimisi kolmes Saksa piirkonnas ning kevadise Egeuse mere ületamise tipphooaja künnisel.

Samal ajal hoogustub põgenikevool pidevalt.

Neljapäeval saabus Kreekasse Türgist üle 4800 inimese – peaaegu sügishooaegade tipptase, mil päeva keskmine on 7000.

Eravestlustes hakkavad varasemalt optimistlikud ametnikud ilmutama meeleheite märke. «See on tõsine olukord,» ütles üks Euroopa Liidu liidritest.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles