Venemaa tankitehas töötab täie auruga (28)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Armata T-14 Moskvas Punasel väljakul.
Armata T-14 Moskvas Punasel väljakul. Foto: SCANPIX

Venemaa sõjatööstuskompleksi üks suurimaid ettevõtteid Uralvagonzavod käivitas uusima tanki Armata tootmiseks konveieri, et valmistada armee tellimusel 2300 sellist sõjamasinat, kirjutas Rosbalt.

Igal aastal saadab tehas Venemaa armeele 1500 sõjamasinat, lisaks sajad eksporditavad jalaväe lahingumasinad BTR, mis on Uralvagonzavodi tootmisliinid praeguseks täielikult tööga koormanud.

Tehase esindajate selgitusel esitatakse uuele tankile Armata varasemate tankidega võrreldes palju kõrgemaid nõudmisi, sest sõjamasin peab suutma edukalt sõdida nii arktilistes kui ka troopilistes tingimustes. Tanki soomus on ette nähtud vastu pidama ja meeskonda kaitsma kõikide mürskude vastu ning sõjamasina remontimine on muudetud palju lihtsamaks kui mitme varasema mudeli puhul.

Selleks, et üle saada tootmismahtude kasvuga tekkinud tööjõu nappusest, asus Uralvagonzavod nüüd hoogsalt rajama elumaju, lasteaedu, polikliinikuid, et tagada oma töötajatele soliidne sotsiaalsete teenuste pakett, vahendas Rosbalt.

Uralvagonzavod kuulub maailma saja suurima sõjatehase hulka ning ettevõte omas kaks aastat tagasi relvatööstuste reitingus kaheksakümnendat kohta ja tõusis mullu 61.-ks. Ettevõttesse kuulub 40 vabrikut, mille toodangust 40 protsenti läheb maaväe tarbeks.

Kommentaarid (28)
Copy
Tagasi üles