Inspektsioon alustas rehviliidu suhtes koristamata rehvide pärast väärteomenetlust (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskkonnainspektsioon alustas reedel Eesti Rehviliidu suhtes väärteomenetlust, sest rehviliidu juht Kaur Kuurme ei reageerinud suulisele ega kirjalikule korraldusele koristada viivitamatult keskkonnaministeeriumi juurest Tallinnast Ahtri tänava parklast sinna viidud kasutatud rehvide hunnik.

Jäätmeseaduse kohaselt on õigus jäätmeid üle anda vaid isikule ja käitluskohta, millel on jäätmeluba või registreerimistõend, ütles reedel BNS-ile keskkonnainspektsiooni pressiesindaja Leili Tuul. «Ahtri tänava ääres asuval parklal rehvide vaheladustuseks luba ei ole, seega on selline tegevus jäätmeseaduse rikkumine ehk maakeeli öeldes prügistamine,» selgitas Tuul.

Juhtimaks tähelepanu kümme aastat lahendamata probleemidele vanade rehvide taaskasutussüsteemis kallas rehviliit neljapäeval keskkonnaministeeriumi juurde parklasse viis tonni kasutatud rehve. Kuurme kinnitas reedel BNS-ile, et rehviliit ei korista reedel rehvihunnikut, sest neil pole muu hulgas transpordiressurssi.

Leili Tuule sõnul on praegu keskkonnainspektsioonis menetlus käimas rehviliidu ja MTÜ Rehviringlus osas, sest nad keeldusid eelmise aasta lõpus tagasi võtmast vanarehve.

«Rehvide vastuvõtmisest keeldumisega ei täida tootjate ühendus oma rehvide tagasivõtmise kohustust, mis on samuti jäätmeseaduse rikkumine,» sõnas Tuul. «Eeldame, et taolised organisatsioonid täidaksid kõigepealt ise seadusest tulevaid nõudeid ja me ei peaks oma aega ega ressurssi nendega tegelemiseks raiskama ning saaksime keskenduda niiöelda «jänestele».»

Kuurme lisas täna, et nende hinnangul on inspektsiooni kiire tegutsemine üllatav. «Meie hinnangul on üllatav, millise operatiivsusega reageeris inspektsioon Tallinna kesklinna toodud väikesele rehvihunnikule samal ajal kui üle Eesti on looduses vedelemas 3000 korda nii palju rehve,» ütles ta.

Üks suurimaid rehvihunnikuid on tema sõnul kogunenud Raadile, kuhu on riigi maale määramata ajaks ladestatud üle 10 000 tonni vanarehve. «Kuigi inspektsioon on Raadil toimuva osas viimaks menetlust alustanud, ei tehtud seda hoolimata mitmetest tähelepanu juhtimistest aastaid ning olukorra lahendamisel on nappinud otsustavust,» lisas ta.

«Olukord ilmestab selgelt ebavõrdset konkurentsiolukorda ning topeltstandardeid erinevates kohtades asuvate rehvihunnikute menetlemisel. Kuigi ministeerium on asunud tegeliku probleemi lahendamise asemel ründama sõnumitoojat, on meil siiski hea meel, et probleem saab viimaks vääritud tähelepanu,» kirjeldas Kuurme.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles